סוגים של נקניק

נקניק הוא סוג אוכל שעשוי מבשר טחון ומעובד שאליו מוסיפים תבלינים והוא עטוף ממעי בעל החיים או ברוב המקרים של נקניק מודרני, מחומר סינתטי.

נקניק מובדל מנקניקייה בכך שהוא מוכן לאכילה כמו שהוא בעוד שאת הנקניקייה יש לבשל לפני אכילתה.

ממה עשוי נקניק

נקניק עשוי מבשר ויש המנצלים חלקים שאינם אסתטיים לעין להכנת נקניקים כמו חלקים פנימיים, שומן ודם. עיבודם לצורת נקניק נותן לחלקים אלה צורה יפה וניתן לאכול אותם בקלות הרבה יותר גדולה. נקניק גם משמר בשר שלא ניתן לאכול אותו באופן מיידי והוא נחשב לאחד מהמאכלים המוכנים העתיקים ביותר שידועים לנו.

נקניק ניתן לעשות מכל סוגי הבשר הקיימים. יש נקניק העשוי מבשר בקר על חלקיו השונים ויש נקניק העשוי מבשר הודו או עוף, יש נקניקים העשויים מבשר צבי וכדומה. את הבשר מבשלים או מעשנים, תלוי בסוג הנקניק, ולאחר מכן מעבדים אותו ומוסיפים לו תבלינים שונים. לעיתים התבלינים הם שנותנים לנקניק את טעמו הסופי ולכן הקפדה על מינון נכון של תבלינים בעת הכנת נקניק נחשבת למאד חשובה. את עטיפת הנקניק היו מכינים בעבר ממעי של בעל חיים שנוקה, אך כיום, עם התיעוש והמיכון, משתמשים בעטיפת תאית או פלסטיק. בייצור ביתי עדיין משתמשים במעי כמו פעם.

סוגים שונים של נקניק

סוגי נקניק מסווגים לפי סוג הבשר שממנו הוא עשוי, לפי אופן הכנתם או המרקם שלהם. אין חלוקה אחת והעניין ברובו קשור למסורות המקומיות של יצרני הנקניקים. בארץ נהוג לסווג או לחלק את הנקניקים על פי המסורת הגרמנית של חלוקה לנקניק מבושל או נקניק נא.

נקניק מבושל – נקניק מבושל מכונה גם נקניק רטוב. תהליך הכנתו מחייב בישול ואחר כך עישון הבשר, או שמבשלים אותם תוך כדי העישון. נקניקים אלה יש לאחסן בקירור וניתן לאכול אותם קרים או חמים. פסטרמה ומורטדלה איטלקית הם דוגמאות לנקניק מבושל.

נקניק חצי יבש – זהו נקניק העשוי מבשר שעבר טיפול בחום ולאחר מכן ייבוש או עישון. נקניק חצי יבש המוכר לכולם הוא הסלאמי.

נקניק יבש – נקניק יבש עשוי מבשר נא והוא לא מבושל. השימור שלו נעשה באמצעות המלחה בשילוב של ייבוש או תסיסה, כבישה ועישון. נקניק יבש משתמר מצויין גם ללא קירור ובינהם אפשר למנות את הקבנוס, ואת הפפרוני האיטלקי.

שימושים שונים של נקניק

לנקניק שימושים רבים ובראש ובראשונה הוא ניתן לאכילה באופן ישיר ללא כל תיווך או עטיפה נוספת. יש הפורסים נקניק ואוכלים אותו בצורה הזו. אחד השימושים הנפוצים ביותר לנקניק הוא הכנסתו לסנדוויץ'.

סנדוויצ'ים עם נקניק נחשבים למאכל בסיסי וגם למאכל גורמה. הכל תלוי כיצד מכינים את הסנדוויץ', מה מוסיפים לו ומאיזה לחם הוא מורכב. שימוש נפוץ אחר של נקניק הוא בפסטות. האיטלקים מרבים להשתמש בנקניקים בתוך הפסטות שלהם על בסיס עגבניות. שימושים נוספים הם בסלטים, בתבשילי בשר שונים וכיוצא באלה.

שתפו:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המלצת קריאה

עוד מהבלוג שלנו