איך מגישים פנקייק?

הכנת פנקייק היא פשוטה, לא דורשת זמן רב ולא דורשת מומחיות בישול גדולה, את הפנקייקים אפשר להגיש במגוון צורות עם מילויים שונים ומשונים – כיד הדמיון הטובה עליכם. ליקטנו עבורכם כמה הצעות הגשה לפנקייקים, החל מפנקייק קלאסי עם סירופ מתוק ועד לפנקייק ממולא בשר.

דע את הפנקייק שלך

לפני שמדברים על הצעות הגשה לפנקייק, קחו בחשבון שיש המון סוגים שונים של פנקייקים. פנקייקים הם אמנם בד"כ פשוט תערובת מטוגנת של חלב, ביצים וקמח, אבל יש המון מתכונים שונים. פנקייקים בגרסה האמריקאית למשל הם עבים ומתוקים, פנקייקים צרפתיים, או קרפ, הם קים מאוד ונוחים לגלגול. כשאתם בוחרים פנקייק, חשבו על הדרך בה אתם רוצים להגיד אותו ולפי זה תבחרו את המתכון.

פנקייק פרוס

דרך פשוטה מאוד להגיש פנקייק הוא לפרוס אותו על גבי צלחת, פנקייק פרוס מומלץ להכין כשהוא דק מאוד, בסגנון פנקייק צרפתי. פרסו את הפנקייק על צלחת והניחו מילויים שונים. חשבו היטב על המילוי, לפי זה תוכלו לחשב את כמות הסוכר (או ללא סוכר אם מדובר בפנקייק שאינו מתוק כלל). על גבי הפנקייק הפרוס ניתן להניח שלל מילויים שונים החל ממילויים מתוקים כמו סוכר, אבקת סוכר, סירופים שונים, פירות וגלידה ועד למילויים כמו גבינות מלוחות ואפילו בשר. הפנקייק הוא בסיס נפלא להמון מנות.

פנקייק מגולגל

פנקייקים מגולגלים אפשר למלא בכל מה שטעים לכם החל ממתוקים שונים ועד לירקות. כשאתם מגלגלים פנקייק , אל תשימו יותר מיד מילוי בצדדים, וודאו שהמילוי יישאר כהפתעה נעימה. אם אתם מתכננים למלא פנקייק ולגלג אותו כמו אגרול, כדאי להניח אותו על הצד הפתוח כדי שלא יפתח בקלות רבה מידי על הצלחת בזמן האכילה. אם אתם מטגנים את הפנקייק טיגון שני או אופים אותו לאחר המילוי, מומלץ להניח אותו גם כן על הצד הפתוח. דרך נוספת לשמור על הפנקייק שלכם סגור כשהוא בתנור היא על ידי נעיצת קיסם במרכזו.

פנקייק מתוק

מילויים מתוקים לפנקייק יש למכביר וכל אחד בוחר את מה שטעים לו. מתכונים של פנקייק עבה לא ניתן למלא כמובן אבל ניתן להערים בשכבות כשהמילוי הוא בין הפנקייקים. נהוג להגיש כך פנקייק אמריקאי עם סירופ מייפל למשל. תוספות מתוקות לפנקייק הן גבינה מתוקה, דבש, סירופ סוכר, סירופ שוקולד, סירופ מייפל, ריבה , אבקת סוכר וחמאה. אם יש לכם העדפה למילוי מתוק אחר אל תחששו לנסות גם אותו עם הפנקייק שלכם.

פנקייק מלוח

פנקייק שנעשה ללא סוכר יכול לשמש כמעטפת למלוחים למיניהם, לירקות, ואפילו לקטניות. אפשר למלא פנקייק בגבינת שמנת, גבינת עיזים, מקלוני ירקות, חביתה, פטריות ועוד אינספור אפשרויות אחרות.

פנקייק בשרי

אחת הגרסאות המעניינות לפנקייק ממולא מגיעה מאזור רוסיה ואוקראינה. את הפנקייק הדק פורסים וממלאים בשר, בדומה לבורקס. לאחר גלגול של הפנקייק כמו מעטפה, מטגנים אותו בשמן עמוק. ניתן להוסיף למתכון צנוברים, עשבי טיבול, תבלינים שונים ואפילו פירות יבשים ליצירת מנה עיקרית מעניינת ולא שגרתית.

שתפו:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המלצת קריאה

עוד מהבלוג שלנו