מרכיבים
- 1/2 1 כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- קורט מלח
- 2 כפיות סוכר
- חצי חבילה חמאה
- 2 ביצים בינוניות
- 1 כוס חלב
- אם רוצים ניתן לשלב מעט תמצית וניל (כפית)
אופן ההכנה
1. בשלב ראשון מכינים קערה גדולה אליה מנפים את החומרים היבשים ומערבבים.
2. ממיסים את החמאה על הגז ואליה , בקערה נפרדת מוסיפים את הביצים בעזרת מטרפה ידנית.
3. מוסיפים את תערובת החלב בעזרת המטרפה אל התערובת של הביצים והחמאה.
4. מוסיפים את התערובת הנוזלית אל החומרים היבשים אשר בקערה גדולה ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה .
5. מניחים את התערובת בצד לחצי שעה עד שעה, בינתיים ניתן להכין את הצלחות , הרטבים, הקצפת ואת המחבת בעזרתה נכין את הפנקייק.
6. לאחר מכן מחממים מחבת, רצוי מחבת שטוחה מיוחדת להכנת פנקייק, אבל זה לא חובה, אם יש מחבת רחבה זה מספיק. משמנים את המחבת ומוזגים בעזרת מצקת כף אחת אל המחבת , מסובבים את המחבת כך שהתערובת תתפשט על כל השטח שלה וייווצר פנקייק שווה בעוביו.
7. על להבה נמוכה ממשיכים בבישול של הפנקייק כשתי דקות, במהלכן ניתן לראות כי נוצרות בועות בפנקייק, לפני שהוא מתייבש, יש להפוך את הפנקייק לצידו השני ומבשלים עוד כדקה. באופן זה מכינים את כל התערובת עד לסיום שלה.
אופן הגשה
את הפנקייק ניתן להגיש עם סירופ שוקולד מעל , עם ממרח נוטלה, עם ריבת חלב, עם ריבה בטעמים שונים או עם סירופ מייפל. כל אחד לפי טעמו. אם מתחשק לכם בפינוק מתוק ומפנק במיוחד, ניתן להוסיף לכל פנקייק קצפת, תותים טריים ופרוסים או חתיכות של בננה.