מה צריך?
כוס וחצי אורז אדום של סוגת
3 כוסות מים
מעט מלח
פפריקה
כפית מרק פטריות
1 בצל בינוני קצוץ
2 כוסות נבטים
4-5 גבעולי בצל ירוק קצוצים
2/4 כרוב גדול חתוך רצועות-רצועות
2 גזרים גדולים חתוכים למקלות דקים
בשביל הרוטב הסודי: 5 כפות סויה, 2 כפות סילאן, פלפל שחור, מלח
איך מכינים?
1. בתוך מסננת שוטפים את האורז, שמים בסיר ומטגנים כ-5 דקות.
2. בקומקום מרתיחים 3 כוסות מים ולאחר מכן שופכים לסיר. מוסיפים פפריקה, מלח ומרק פטריות, מערבבים ומכסים את הסיר. אחרי 5 דקות מערבבים, ועושים זאת שוב כל כמה דקות.
3. כשמגיעים למצב שאין יותר כמעט מים בסיר אפשר לכבות את האש. שמים מטלית על הסיר הפתוח ונותנים לו להישאר במצב הזה כרבע שעה.
4. לוקחים מחבת ומחממים עם קצת שמן. כשהשמן מתחמם מטגנים בצל עד שהוא מזהיב קלות.
5. מצרפים גזר לחגיגה ומבשלים כך כ-5 דקות עד שהגזר מתחיל להתרכך.
6. מצרפים גם כרוב לחגיגה ומערבבים את כולם ביחד עד שהכרוב מצטמצם גם הוא. עניין של עוד כמה דקות.
7. זה הזמן להוסיף גם הנבטים והבצל הירוק, לתבל עם סילאן, סויה, מלח ופלפל בשחור. מבשלים ככה עוד 5 דקות.
8. את מה שבישלנו במחבת מורידים לסיר האורז, ומערבבים הכול ביחד. עכשיו כל שנותר הוא לאכול וללקק את האצבעות (או להסתפק במגבון לח/ מים וסבון).
בתיאבון!