סופלה שוקולד שמנסח מחדש את הגדרת הסופלה

כל אדם (כמעט) אוהב קינוחים מתוקים וככל שהם יותר איכותיים, כך התענוג גדול יותר

מרבית בתי האב בישראל יעדיפו להכין קינוח בביתם על פני רכישת קינוח ברשתות השיווק וכדי לסייע לכם להכין את הקינוח המושלם שיגרוף מחמאות, הרשו לנו להציג עבורכם מתכון יחסית פשוט אך עם תוצאות איכותיות ובלתי מעורערות.

תארו לכם את האורחים או בני הזוג שלכם, מתיישבים בסלון ואתם מניחים אל מולם את הסופלה בתוספת כדור גלידה בטעם המועדף עליהם. לכאורה, הסופלה מוצג כעוגת שוקולד יבשה אך מהרגע הראשון בו ננעצת הכפית בעוגה האישית זורם מתוכה השוקולד החם ומאפשר לתענוג להתחיל במלוא הדרו.

כך תכינו סופלה

הכינו מבעוד מועד את המצרכים הבאים: 150 גרם שוקולד מריר לבחירתכם, 150 גרם חמאה, חצי כוס סוכר לבן, חצי כוס קמח לבן, 3 חלמון – הצהוב, 3 ביצים בגודל בינוני- M. שימו לב כי ככל שתבחרו את השוקולד האיכותי ביותר, כך תוכלו ליהנות מתוצאה טעימה יותר. בחירת השוקולד תהיה ללא כל צל של ספק בהתאם לטעמכם האישי והעדפותיכן האישיות.

ועכשיו לעבודה סופלה שוקולד שיצליח לגרום לכם להיות אופים מדופלמים – קחו סיר, מלאו אותו במים חמים ומעל הניחו קערה בה יהיה השוקולד הגולמי אותו תמיסו. כאשר השוקולד מומס עד תומו, הוסיפו את החמאה שהכנתם מבעוד מועד והמיסו אותה יחד עם השוקולד. קחו את הקערה והעבירו את תוכנה אל תוך המיקסר, שם תערבלו את השוקולד והחמאה המומסים בתוספת הסוכר שהוכן גם הוא מבעוד מועד. בשלב זה, הוסיפו את החלמון והביצים אל התערובת במיקסר ואפשרו לו לפעול כ- 30 שניות (לא יותר). כעת הוסיפו את הקמח וערבבו את התערבות באופן ידני עד קבלת מרקם אחיד וחלק. בשלב זה, צקו את התערובת אל קונוסים – עדיף חד פעמיים אך גם קונוסים מסיליקון יהיו בסדר, רק זכרו שתאלצו לשתוף אותם אח"כ ולא לאכול ולזרוק, כפי שמתאפשר עם קונוסים חד פעמיים. את העיסה שנוצרה וחולקה לקונוסים הייעודיים, הכניסו לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, המתינו 15 דקות וקדימה לתת לאורחים.

שימו לב, הסופלה הוא קינוח פשוט עד מאוד להכנה כך שאתם יכולים להכינו גם עבור אורחים, שהגיעו בהפתעה או לחילופין אם ממש בא לכם קינוח מתוק ואין בנמצא, הכינו את הסופלה ותיהנו יחד עם כל בני המשפחה, החברים או הקולגות לעבודה ואל תשכחו את כדור הגלידה מעל.

שתפו:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המלצת קריאה

עוד מהבלוג שלנו